Sahabat

http://www.mybannermaker.com

30 Mei 2011

Nur Kasih...

Semalam, anak-anak mamadina  sibuk  mengajak pegi  tengok  Movie  Nur  Kasih..Mula - mula  plan  nak tengok  mengikut  saluran Astro  First  aje...save banyak  beb!!

Kalau ikut Astro  First tu  hanya bayar  RM20.00  dah boleh   tengok  berkali-kali selama 48 jam...sampai  muak  nak termuntah  dah  tu  kalu  tengok hari-hari  kan.. tapi  kalau  kami  pegi  anak - beranak  dah dekat nak masuk  ratus  jugak  la  tu... tiket  je RM 35.00 , pop corn 1 besar , 4 kecil (RM 9.90  + RM22.00 ) plus  air  lagi satu sorang...keringla  jugak  poket  mama  ni tau...tapi  sib  baik  setiap  kali tengok  movie , abah  yang  sponsorkan...kalau  tidak  mau  nyer  setahun  2x  je  tgk  movie  sudah!!!   (  mama  mmg  kedekut  pun!!).

Sebenarnya  nak  bercer  pasal  movie  tapi  bebel  tah  hape hape  ntah....

Bagi  mama  movie  ni, biasa  aje , sambungan  kisah  cinta  Nur  Amina  dan  Adam daripada  slot  TV3  sebelum  ni.Lagipun, mama  kurang  gemor tgk  crite  yang lompat-lompat  taun , jap  6  bulan  sebelum, jap  sekarang jap jap  flashback...mama  pening  la. Lagi la   skrin  tu  besor  godang  kat  depan dan  sound  effect  yang  buatkan otak  mama  dah  tak  boleh  fikir  sangat. Dari segi  lakonan pelakon , mama  tak  nak  komen  sebab  mama  ni  tak  pernah  masuk  kelas  lakonan dan  belajar  sastera.( ada  kaitan  ke  ni?)

Tapi,  anak-anak  mama  macam  hepi  je  lepas  tengok  criter  tu...adakah   hepi  sebab  criter  tu  bagus  atau  hepi  sebab  dapat  jalan-jalan  tengok  wayang??????

lu  pikir la  sendiri ...Nabil.....






  

Tiada ulasan:

Catat Ulasan