Sahabat

http://www.mybannermaker.com

22 Sep 2011

Open house...open house

Salam sejahtera semua..:)

Bulan  Syawal  memang  penuh  dengan acara  makan-makan.Tidak cukup  hujung  minggu, hari-hari  biasa pun ada  juga jemputan.Rezeki  murah di bulan  Syawal kan..

Walaupun  banyak  acara makan-makan yang  memang   memang menggoda  selera , kita mesti  sentiasa  beringat tentang tahap  kesihatan  kita.Ramai yang  naik  badan ketika  cuti  raya  seminggu  hari  itu ( termasuk saya  tu ....:) ). Seminggu  ketika  raya kat  kampung memang all out juga makan. time  bukak puasa  yang betul-betul mencabar nyer. Semua juadah yang pure kat  kampung je  dapat jadi makan kena  bersungguh sikit.Masa sebulan  berpuasa turun 2  kilo , bila raya seminggu  naik 2 kilo hu hu...so  berat sama  balik macam  sebelum  puasa.

Bila pergi  open house, saya biasa  elakkan makan  nasi dan yang berat.Tapi bila tuan rumah sediakan nasi  arab atau  nasi dagang untuk makan malam saya tetap jugak makan. Sebabya memang faveret dan teringin nak makan huhhh.....tak boleh kawal nafsu betul kan. So. macamana badan  tak naik ????

Minggu ni, saya dah start pegi gym balik.Azam  untuk mencapai berat  paling  ideal saya  untuk  tahun  ini 55kg masih berkobar-kobar  ni.Hujung bulan  Disember  ni  harap2  boleh  capai  huhhh.... Suasana gym memang sunyi sikit sekarang ni sebab masih  ramai lagi yang masih dalam mood raya.

4 ulasan:

  1. sy pun dah naik 2kg nie,puasa trom 1kg ja.haha best nie klu ada geng ke gym..:)

    BalasPadam
  2. PB , klu ada geng semangat lebih skt kan.
    sy pg gym kat bandar Sri Putra.:)

    BalasPadam
  3. Akak masa bulan puasa turun sekilo je. Lepas raya ni naik berkilo2. Open house punya pasal.

    BalasPadam
  4. kak angggun pesona,
    Itulah kan open house punya pasal, x sedar badan naik. bila terlebih kenyang malas pulak nak bersenam.

    BalasPadam