Sahabat

http://www.mybannermaker.com

5 Jul 2011

Shopping panjangkan usia

Salam  untuk  semua...

Berita  baik  untuk  kaum  wanita  terutamanya  yang suka SHOPPING...

Satu  artikel  dari  Universiti  of  Illinois menjelaskan aktiviti membeli belah mampu memanjangkan usia dan menjadikan individu  awet muda.

Aktiviti  fizikal seperti berjalan kaki menyusuri lorong-lorong kedai tatkala  membeli -belah dapat mengurangkan risiko mendapatkan serangan jantung serta obesiti.

Selain itu  , shopping juga  mampu untuk mengurangkan stress!!!!

Kajian disokong oleh National Health Research Institute di Zhunan, Taiwan yang melaporkan individu  yang membeli-belah setiap haridapat mengurangkan risiko sehingga  27 peratus  untuk meninggal dunia di usia muda berbanding individu yang tidak pernah shopping.


Jom  pergi  shopping.......:)

4 ulasan:

  1. kalau duit mmg ada oklah.
    kalau gi shoppoing, cmne kalau duit cukup2 nk beli kacang buncis aje. tengok bende tu tahan nafsu,tengok bende ni, tahan hati. depres jwbnya, he3

    BalasPadam
  2. AHP..
    tengok bajet jgk la..tp bukan hari2 nak shopping sakan..kalau saya kan, pg window shopping pun dah ok..mmg hobi dan stress mmg hilang terus he he..

    BalasPadam
  3. akak memang suka g shopping kalau stress. Tengok semua benda-benda kat situ hati jadi tenang walaupun tak beli. Hi hi hi.

    BalasPadam
  4. anggunpesona..
    sama lah kita...:)

    BalasPadam