Bahan-bahan
- 220 gram tepung gandum
- 200 gram fresh milk
- 200 gram air
- +-60 gram telur ( 1 biji)
- 1/2 sudu kecil garam
- sedikit pewarna kuning
- Acuan roti jala
Cara Membuatnya:
- Masukkan tepung gandum, garam, telur, fresh milk, air dan pewarna ke dalam mangkuk dan kacau.
- Kemudian masukkan adunan ke dalam blender dan blender sehingga sebati.
- Tapiskan adunan ke dalam mangkuk.
- Biarkan 30 minit sebelum di masak.
- Panaskan non stick pan dengan api sederhana.
- Masukkan adunan ke dalam acuan dan mulalah menjala.
- Angkat bila adunan di bahagian atas sudah beku / bertukar warna lebih cerah.
- Kemudian jala lagi adunan ke dalam non stick pan. Lipat atau gulung roti jala yang sudah masak tadi dengan kemas. Ulang langkah 6 - 8 sehingga adunan habis.
- Sesuai di hidangkan dengan kari ayam atau daging atau kuah kesukaan anda. Selamat mencuba!
Tiada ulasan:
Catat Ulasan